به گزارش سلام لردگان به تقل از خبرگزاري فارس، دکتر «حسن روحاني» رئيسجمهوري اسلامي ايران در مصاحبهاي که شب گذشته در روزنامه «فايننشال تايمز» به چاپ رسيد، بر صلحآميز بودن برنامه هستهاي ايران تاکيد کرده و گفت تهران به ميزاني که به سوخت هستهاي نياز داشته باشد، غنيسازي انجام خواهد داد.
در ادامه مشروح مصاحبه وي با «فايننشال تايمز» را که روز چهارشنبه انجام شده، ميخوانيد:
سوال: شب گذشته شما اظهارات مهمي در رابطه با اقتصاد و وضعيت ناگوار آن داشتيد. چه طرحهايي براي احياي اقتصاد داريد؟ بعد از تحويل گرفتن دفتر رياستجمهوري چه ميزان از وضع اقتصادي شوکه شديد؟
روحاني: اين دولت مشکلات اقتصادي جدياي را به ارث برده است. با وجود آنکه، هم رکود و هم تورم را در کشور شاهديم، اما در عين حال نسبت به آينده اقتصاد کشور بسيار اميدوار هستيم. اين تنها نظر من نيست. تيم اقتصادي من هم همين نظر را دارد، که ميتوان در يک دوره زماني کوتاه، از عهده مشکلات اقتصادي کشور برآمد.
دليل اميدواري ما اين است که ما طي 3 ماه گذشته توانستهايم تا حدي رشد سريع تورم را مهار کنيم. فکر ميکنم تورم (نقطه به نقطه) از 43 به 36درصد رسيده است. اين نشانه خوبي است. ما با کاهش نقدينگي و همزمان بهبود فضاي تجاري، اين مسير را ادامه خواهيم داد.
در مورد رکود هم، رشد اقتصادي ايران در سال 1391 منفي 5.8درصد بوده است. ما تلاش خواهيم کرد تا اين ميزان را تا پايان اسفند به صفر برسانيم. تيم اقتصادي براي سال آينده، رشد مثبت را پيشبيني کرده است. علاوه بر اين، توافقنامه ژنو فضاي مثبتي را در زمينه اقتصادي فراهم کرده، که اين فضا با آغاز اجراي توافقنامه ارتقا نيز خواهد يافت.
سوال: آيا پيشبينيهاي شما به برداشته شدن تحريمها وابسته است؟ برداشته شدن اين تحريمها تا چه حد براي اقتصاد ايران حائز اهميت است؟
روحاني: خير. اگر نگاهي به گزارش من بياندازيد، شاهد خواهيد بود که ما با همين تحريمهاي موجود توانستيم تورم را کاهش دهيم. با وجود همين تحريمها، ما رشد اقتصادي مثبت را براي سال آينده پيشبيني کردهايم. البته، در عين حال اگر تحريمها برداشته يا کم شود، طبيعتا ميتوان اثرات آن بر اقتصاد را شاهد بود.
سوال: توافق موقت هستهاي، براي اعتماد متقابل ميان ايران و بقيه دنيا از اهميت بالايي برخوردار است. ايران چه اقدامي ميتواند انجام دهد تا به واشنگتن و کنگره اطمينان دهد که شما به دنبال توافق هستيد و نميخواهيد تسليحات هستهاي بسازيد؟ و آيا شما در مورد ابعاد برنامه غنيسازي سطح پايين خط قرمزي داريد؟
روحاني: همانطور که بارها اعلام شده، فعاليتهاي هستهاي جمهوري اسلامي ايران، صرفا براي مقاصد صلحآميز خواهد بود. دليل اين امر آن است که تمام فعاليتهاي هستهاي ما تحت نظارت کامل آژانس بينالمللي انرژي اتمي قرار دارد. همانطور که ميدانيد، تمام سايتهاي هستهاي ما به طور مداوم تحت نظارت دوربينهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي است. و به طور کلي هم، تسليحات کشتار جمعي هيچ جايگاهي در دکترين ما ندارند. اينکه غنيسازي را تا چه حد گسترش ميدهيم، يا آنطور که شما بيان کرديد، ابعاد آن چقدر خواهد بود، به نياز ما به سوخت هستهاي بستگي خواهد داشت.
ميدانيد که ما بخشهاي ديگر براي توليد ميلههاي سوختي در ايران را تکميل کردهايم و طبق برنامهاي که به آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارائه کردهايم، تقريبا از الان به بعد هرآنچه که غنيسازي شود، به ميلههاي سوختي براي رآکتور تبديل خواهد شد.
سوال: آيا تعطيل کردن تأسيسات هستهاي داخل ايران خط قرمزي براي دولت شماست؟
روحاني: 100 درصد.
خبر در حال تکميل است...